X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O autoritate criminală ar fi fost încătușată de procurori și ofițerii INI

2 oct. 2017,, 09:11   Societate
9763 0

Autoritatea criminală „Oleg Borman” (nume adevărat: Oleg Pruteanu) a fost reţinut aseară de procurorii PCCOCS în comun cu ofiţerii INI, spun sursele Deschide.MD, citate de NOI.md.

Aceleaşi surse ne mai spun că odată cu el au fost încătuşate şi alte persoane din gruparea pe care o conduce. În 2015, RISE Moldova scria că Borman locuieşte în Spania şi coordonează o reţea transfrontalieră ce transportă droguri din nordul Africii şi vestul Europei către Federaţia Rusă.

Fratele lui Borman, Ghena Pruteanu, a fost arestat în Portugalia pentru raket şi banditism. RISE Moldova a urmărit traseul drogurilor pe ruta Vest-Est şi a radiograat reţelele interlope implicate în acest fenomen. Astfel, au ieşit la iveală legăturile dintre gruparea condusă de „hoţul în lege” Nicu Patron cu reţeaua lui Borman.

Specializaţi în contrabandă, oamenii lui Patron asigură contra-cost transportul narcoticelor lui Borman, dar şi securitatea tracanţilor pe traseul lor european pînă în Rusia. Legăturile lor s-au sudat acum cîţiva ani. În februarie 2011, membrii grupării Patron s-au întîlnit cu Borman şi locotenenţii acestuia într-un restaurant din Chişinău. Informaţia reiese dintr-o notă operativă a Poliţiei, emisă chiar atunci: „(…)

În urma sarcinilor date anterior, privind acumularea informaţiei ce prezintă interes operativ despre activitatea organizaţiei criminale „Patron”, la 09.02.2011, a parvenit informaţia operativă precum că în incinta unui bar, situat în spatele centrului comercial Elat de pe bd. Decebal din mun. Chişinău, careva din membrii acestei formaţiuni criminale s-au întrunit pentru a împărţi sferele de inuenţă şi rolurile în ierarhia organizaţiei”. Mascaţii poliţiei au descins atunci la întîlnirea respectivă şi au constatat, printre altele, că trei dintre interlopi erau înarmaţi cu arme de foc. Borman era unul dintre ei. Ştirea se actualizează...

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?