X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Președinția comentează declarația privind întîlnirea dintre Dodon și Plahotniuc

29 sep. 2017,, 13:00   Politică
5455 5

Purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Ion Ceban, a respins afirmaţiile că preşedintele Igor Dodon şi liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, erau împreună în noaptea de după alegeri, cînd au fost anunţate rezultatele scrutinului prezidenţial.

Despre aceasta Ceban a scris pe pagina sa de Facebook.

El l-a criticat pe politologul Igor Munteanu, care, ieri, a vorbit despre o asemenea întîlnire a lui Dodon şi Plahotniuc.

„Domnul Igor Munteanu o face pe «Domnul Secureanu». Sau este un aşa domn, securist. Numai că în loc să informeze, dumnealui preferă să dezinformeze. Chiar să intoxice cu lucruri aberante. Urît gest pentru cineva care se vrea analist politic serios", a scris Ceban.

Ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, fostul ambasador al Moldovei în SUA Igor Munteanu a declarat că "Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon se aflau împreună în momentul anunţării rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie 2016.

„În acea zi, domnul Dodon a avut o convorbire cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care l-a felicitat pentru rezultatele obţinute şi care i-a pus nişte condiţii cu privire la situaţia în care ar putea sa viziteze Ucraina. Pentru că aceste condiţii erau determinate de felul în care candidatul Dodon a avut discursul în campania electorală şi care nu erau acceptabile pentru Ucraina. Şi cel mai interesant lucru este că anume Plahotniuc i-a transmis receptorul lui Dodon ca acesta să vorbească cu Poroşenko (presa a scris şi anterior despre faptul că Plahotniuc şi Poroşenko colaborau în afaceri şi erau în relaţii de prietenie - "I.")", a spus Munteanu.

Potrivit lui, atunci au fost stabilite anumite înţelegeri pentru "a crea iluzia că scena politică este împărţită, iar PSRM este opusul PDM".

„În realitate, PDM şi PSRM sînt într-o anumită coordonare, deşi se urăsc, se iubesc în acelaşi timp şi au, probabil, anumite momente în care îşi coordonează foarte bine activităţile", a spus Munteanu.

El nu a precizat însă unde a avut loc întîlnirea şi nici ce condiţii i-a înaintat Petro Poroşenko lui Igor Dodon pentru a vizita Ucraina.

Prezent la emisiune, directorul biroului Radio Europa Liberă Chişinău, Vasile Botnaru, a declarat ca nu se aşteaptă ca Igor Dodon să comenteze curînd afirmaţiile făcute de Igor Munteanu.

„Dodon n-o să vorbească pînă cînd n-o să-i convină lui Plahotniuc asta. Lui Plahotniuc nu-i convine acum să divulge existenţa acestor aranjamente, ajustări şi sincronizări", a spus Botnaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?