X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trei hackeri ucraineni riscă închisoare în Moldova. Află motivul

29 sep. 2017,, 11:10   Societate
1834 0

Trei hackeri ucraineni, care ar fi prejudiciat un operator de telefonie mobilă cu 371 mii lei vor ajunge pe banca acuzaților, notează NOI.md.

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei cetăţeni ai Ucrainei, acuzaţi de accesul neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii ale Republicii Moldova, cu folosirea mijloacelor tehnice speciale.

Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor mai - august 2017, urmare închirierii diferitor imobile pe teritoriul mun.Chişinău, inculpaţii s-au conectat şi utilizat o reţea şi un serviciu de comunicaţie electronică ale operatorului de telefonie mobilă, asigurînd ratarea veniturilor planificate din prestarea serviciilor de terminaţie a apelurilor internaţionale, facturate la cost considerabil mai mare decît apelurile originale.

În rezultatul percheziţiilor în apartamentele închiriate de către aceştia, au fost depistate şi ridicate: 2 dispozitive gateway, un simbox, telefoane mobile, carduri bancare, carnet cu înscrisuri, cartele SIM , un acumulator cu transformator, un dispozitiv artizanal de consum substanţe narcotice, un pachet din hîrtie în care se află o masă vegetală cu miros specific.

Inculpaţii, cu vîrstele de 21, 25 şi 31 de ani, originari din oraşul Lvov, au fost reţinuţi acum o lună, într-un apartament din Chişinău, iar la demersul procurorilor au fost plasaţi în arest preventiv.


Dacă vina lor va fi dovedită, ei riscă amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?