X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc s-a întîlnit cu Erdogan. La ce înțelegeri au ajuns

29 sep. 2017,, 09:31   Politică
3879 2

După ce recent o delegație parlamentară a Moldovei s-a întîlnit cu reprezentanții conducerii de vîrf a Turciei, la scurt timp și liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită la Ankara, informează NOI.md.

Liderul democraților a avut o întrevedere cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Unul dintre subiectele discutate a vizat securitatea şi stabilitatea în regiune, dar și situaţia din UTA Găgăuzia. Erdogan a reiterat că Turcia încurajează cetăţenii din această regiune să se integreze cît mai bine în procesele ce au loc în Republica Moldova. În acest context, părțile au decis că Turcia va deschide în curînd un consulat general la Comrat.

Plahotniuc și Erdogan au mai discutat despre intensificarea cooperării dintre cele două țări, în special în plan economic. S-a vorbit despre dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat şi Ceadîr-Lunga. De asemenea, s-a vorbit despre extinderea Acordului de comerţ liber cu Turcia pe domeniul serviciilor, precum şi despre deschiderea unui Serviciu economic al ţării noastre la Ankara.

Un alt subiect important a fost accesul cetăţenilor moldoveni în Turcia în baza buletinelor de identitate, respectiv, a cetăţenilor turci în Republica Moldova cu acelaşi document.

Vlad Plahotniuc şi Recep Tayyip Erdoğan au discutat şi despre deschiderea în ţara noastră a unor centre culturale turce.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?