Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Usatîi comentează acuzatiile privind implicarea sa în ”spălarea de bani”

29 sep. 2017,, 08:51   Politică
4206 0

Preşedintele "Partidului Nostru", primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, neagă implicarea sa în scheme de spălare de bani, precum şi sponsorizarea clubului de fotbal "Zarea" de către omul de afaceri rus Alexandr Grinberg, reţinut recent în Spania.

Politicianul, care mai mult de un an se ascunde la Moscova de oamenii legii din Moldova, a menţionat într-o adresare video pe reţele de socializare că, deşi Grinberg a fost la Bălţi, acesta a promis să investească în club şi în fotbalişti, dar nu a investit în "Zarea" niciun bănuţ". "Toate transferurile în contul clubului sînt accesibile şi transparente. În toţi aceşti ani, eu am transferat 5 mil. lei din banii proprii", a spus Usatîi, precizînd că "niciodată nu a fost partener de afaceri al lui Grinberg".

În opinia lui, dacă "cineva a încălcat legea, trebuie să răspundă în conformitate cu legislaţia ţării în care a comis infracţiunea".

"Întîlnirile mele cu Grinberg nu au nicio legătură cu posibilul fapt al implicării lui în spălarea banilor în Spania, prin intermediul afacerii de fotbal.

Precizare: Preşedintele clubului spaniol "Marbella", Alexandr Grinberg, pe care primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, l-a prezentat ca sponsorul clubului de fotbal "Zarea", a fost reţinut în Spania. Oamenii legii spanioli presupun că acesta şi încă 10 ruşi sînt implicaţi în spălarea a 30 mil. de euro şi au legătură cu grupurile criminale "Sonţevskaia" şi "Izmailovskaia" de la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?