Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O regiune din Rusia încearcă să interzică lătratul cîinilor și mieunatul pisicilor

29 sep. 2017,, 04:30   Externe
2603 0

Parlamentul regional al provinciei ruse Novosibirsk a adoptat în primă lectură o lege care interzice lătratul cîinilor și mieunatul pisicilor între orele la care de obicei oamenii se odihnesc, sub sancțiunea unei amenzi pentru stăpânii lor, relatează agenția EFE.

Conform actului normativ, respectivele zgomote sunt interzise între orele 22:00 și 07:00 în zilele lucrătoare, iar în cele din weekend și sărbători animalele vor trebui să-și reprime instinctele și să păstreze liniștea pînă la ora 09:00 dimineața, la fel cum trebuie să facă în fiecare zi între 13:00 și 14:00, adică la ora mesei.

Orice încălcare a acestor norme va determina sancționarea stăpînului animalului cu o amendă de 3 mii de ruble (circa 50 de dolari). În caz de recidivă, el va trebui să scoată din buzunar încă 5 mii de ruble.

Deputatul local Evgheni Smișliaev a ținut să precizeze că legea are în vedere numai lătratul cîinilor și mieunatul pisicilor, nu și guițatul porcilor, cîntatul cocoșilor sau măcănitul rațelor. El a explicat de asemenea că nu se vor aplica sancțiuni în cazul în care câinele începe să latre sau pisica să miaune ca reacție la un zgomot.


Dar legea a stîrnit numeroase critici pe rețelele de socializare, unde i s-a dat numele de 'legea liniștii pisoilor'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?