X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Opinie: Proprietatea intelectuală în IT este subestimată pe nedrept

28 sep. 2017,, 15:11   Ştiinţă şi IT
2177 0

Protejarea juridică a proprietății intelectuale în IT, din păcate, nu se bucură de atenția cuvenită, de această părere este avocatul Ion Țăganaș, citat de NOI.md.

Opinia a fost expusă în cadrul unui seminar organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) pe tema protecției juridice a proprietății intelectuale în sectorul IT. Evenimentul cu genericul Protecting IT and data assets with Intellectual Property a avut ca scop să ajute profesioniștii din domeniul IT să-și protejeze și să valorifice eficient, din punct de vedere juridic și economic, obiectele de proprietate intelectuală.

Cînd vine vorba despre protecție a proprietății intelectuale, cea mai recomandată, pentru angajații din sectorul IT de la noi, ar fi înregistrarea dreptului de autor, a remarcat avocatul Ion ȚÎGANAȘ.

Speakerii seminarului, Iurie BADÎR, șef Secție instruire, Direcția promovare și relații externe, AGEPI, și Ion ȚÎGANAȘ, avocat specializat în proprietatea intelectuală, au acordat o atenție sporită riscurilor cărora li se supun autorii de softuri, baze de date, mărci, desene, filme sau diverse aplicații IT.

Ceea ce vrem de la tinerii de astăzi, mai ales, este să știe măcar esențialul - că tot ceea ce este creat de mintea omului, cu implicarea creativității este proprietatea lui intelectuală și că are dreptul să facă cu ea ce dorește. În cazul în care aveți un potențial produs, gîndiți-vă că merită să-l înregistrați și să-l exploatați financiar ca proprietatea intelectuală, a spus Lilia Bolocan, director general AGEPI.


Seminarul Protecting IT and data assets with Intellectual Property a avut loc cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei, în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”- Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?