Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Dubai un taxi fără pilot pentru prima dată s-a ridicat în aer (VIDEO)

29 sep. 2017,, 02:30   Ştiinţă şi IT
10979 0

Ideea creării taxiurilor zburătoare fără pilot, după cum se vede, a căzut pe placul autorităţilor orașului Dubai.

Ele au decis în mod serios ca acesta să fie primul oraş din lume în care să funcţioneze un astfel de serviciu de transport. Deocamdată nu există dubii că ideea va fi într-adevăr transpusă în realitate. Proiectul se dezvoltă atît de repede, încît au început primele zboruri de testare a taxiurilor deasupra oraşului.

Primul zbor al taxiului a avut loc în cadrul creării unui serviciu integru, de care vor putea beneficia locuitorii şi oaspeţii oraşului Dubai. Aparatul de zbor a fost elaborat de compania germană “Volocopter”, specializată în producția de drone. Taxiul reprezintă o cabină cu două locuri, care se ridică în aer cu ajutorul a 18 elice.

Acesta a fost creat ţinîndu-se cont de toate normele de securitate şi include o mulţime de sisteme ce prevăd orice situaţii ieşite din comun. Pentru orice eventualitate, el are baterie de rezervă, iar dacă se va întîmpla cel mai straşnic lucru – o pereche de parașute pentru pasageri.


Primul zbor de testare, bineînţeles, s-a efectuat la distanţă, fără pasageri în cabina mijlocului de transport. Lansarea a fost urmărită cu interes de prinţul moştenitor Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum. În mare măsură zborul de testare a fost organizat anume pentru el. El este convins că acest gen de transport al viitorului va face oraşul Dubai mai avansat tehnologic şi mai confortabil.

În timpul zborului de testare taxiul s-a ridicat la înălţimea de 200 de metri deasupra oraşului şi a zburat în aer timp de cinci minute. În afară de taxiuri zburătoare, la Dubai se planifică în viitorul apropiat crearea metroului cu trenuri fără pilot, precum şi utilizarea roboţilor-poliţişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?