X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Negocierile Moldovei cu UE asupra asistenţei de 100 mil. euro

28 sep. 2017,, 11:20   Economie
10549 1

Guvernul Moldovei a aprobat proiectul Acordului cu Uniunea Europeană privind acordarea pentru ţara noastră a asistenţei macrofinanciare în valoare de pînă la 100 de milioane de euro.

Cabinetul de miniştri a aprobat, de asemenea, iniţierea negocierilor privind semnarea acestui document, precum şi a Memorandumului-acord, parte a acestui acord, de către un grup de negociatori condus de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Din componenţa grupului de negociatori mai fac parte reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Băncii Naţionale a Moldovei şi Cancelariei de Stat.

Grupul are misiunea de a susţine negocieri cu Comisia Europeană privind alocarea acestei finanţări în cel mai scurt termen în condiţii avantajoase. Misiunea de a semna documentele o are șeful Ministerului Finanțelor, Octavian Armaşu.


După cum se aşteaptă, UE va aloca Moldovei asistenţă macrofinanciară în valoare de pînă la 100 mil. euro, totodată, 60 mil. euro vor constitui creditele preferenţiale, iar 40 mil. euro vor fi alocați sub formă de grant. Mijloacele vor fi acordate în cadrul a trei tranşe şi ele vor fi acordate în funcţie de progresul în realizarea programului cu FMI şi îndeplinirea condiţiilor stipulate cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?