X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Peter Michalko: Acordul de asociere nu mai poate fi denunțat

28 sep. 2017,, 08:30   Politică
3864 6

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, spune că relațiile dintre UE și Republica Moldova au ajuns la un nivel destul de avansat, iar Acordul de asociere nu mai poate fi denunțat.

Luînd cuvîntul în cadrul unui club de presă, diplomatul a declarat că relațiile dintre Chișinău și Bruxelles au o bază solidă. Cît despre un eventual termen cînd va putea fi depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ambasadorul a spus că totul depinde de calitatea reformelor realizate, transmite IPN.

Prioritățile guvernării, spune noul ambasador al UE la Chișinău, trebuie să fie implementarea Acordului de Asociere, conform calendarului, îmbunătățirea stării de lucruri din domeniul justiției, îmbunătățirea condițiilor de activitate a mediului de afaceri. „Este importantă şi implementarea legislației. Aceasta va fi în vizorul nostru”, a spus Peter Michalko.

Cu referire la asistenta macrofinanciară de 100 de milioane de euro promisă Chișinăului, Peter Michalko a reiterat că banii vor fi acordați în tranșe și vor fi condiționați cu reforme. Acordarea asistenței macrofinanciare va depinde și de deciziile pe care le va lua Chișinăul în contextul modificării Codului Electoral. „Vom evalua progresul fiecărui proces de reforme și de aici se vor lua și deciziile de acordare a tranșelor. Asistenta UE are scopul de a susține reformele”, a declarat Peter Michalko.

Vorbind despre Summitul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie, Peter Michalko spune că și UE pledează pentru avansarea relațiilor dintre părți. „Pentru fiecare diplomat este important să fie martorul unor succese în timpul misiunii sale. Avem o relație foarte apropiată între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Rolul meu este de a face această relație cît mai strînsă”, a subliniat ambasadorul.

Noul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a prezentat recent scrisorile de acreditare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?