Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Locuitorii care au suferit pagube în urma ploilor vor primi ajutor

27 sep. 2017,, 18:10   Societate
1822 0

Comisia pentru situaţii excepţionale a UTA Gagauz-Yeri a fost convocată în regim de urgenţă după ploile abundente care au provocat mai multe prejudicii oraşului Vulcăneşti.

Membrii comisiei, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi deputatul Parlamentului R. Moldova, Cornel Dudnic, s-au deplasat ieri la faţa locului unde au evaluat urmările intemperiei produse la finele săptămînii trecute.

Primarul de Vulcăneşti, Victor Petrioglu, a informat că în urma ploilor torenţiale a avut de suferit un sector al oraşului, unde au fost inundate case şi grădini, s-au pierdut mai multe animale domestice, iar drumurile au fost înnămolite. Localnicii au început să aducă în ordine zona, însă au afirmat că au mare nevoie de ajutorul autorităţilor regionale şi centrale.

Potrivit prim-viceguvernatorului autonomiei găgăuze, Vadim Ceban, conducerea de la Comrat a informat deja Guvernul despre pagubele produse la Vulcăneşti în urma stihiei. „Joi, 28 septembrie, Comisia pentru situaţii excepţionale se va întruni pentru a propune măsuri concrete de susţinere a sinistraţilor. Este vorba de prejudicii mari şi ne vom strădui să ajutăm în funcţie de situaţie”, a subliniat Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Ploi abundente, însoţite de grindină, au căzut la Vulcăneşti în seara zilei de 22 septembrie, iar ca urmare cîteva rîulețe din localitate au ieşti din matcă şi au inundat gospodăriile mai multor orăşeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?