Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Datele despre daunele agricole din aprilie vor fi verificate

27 sep. 2017,, 16:53   Economie
2052 0

O comisie specială va verifica datele privind prejudiciile provocate fermierilor în urma ninsorilor din aprilie pentru a exclude compensările nejustificate.

O declaraţie în acest sens a făcut viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului Ion Parea la şedinţa de miercuri a Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară.

El a menţionat că în procesul de evaluare a prejudiciilor au fost identificate cazuri în care fermierii au prezentat intenţionat sau involuntar informaţii greşite despre gradul de prejudiciere a plantaţiilor, culturilor sau livezilor.

"Unii producători agricoli au încercat să profite de situaţie şi să obţină despăgubiri de la stat, chiar dacă gospodăriile loc nu au fost aproape deloc afectate. De asemenea, a fost dificil să evaluăm la prima vedere pagubele reale, deoarece unele culturi se pot recupera şi îşi pot menţine capacitatea de cultivare", a explicat viceministrul.

Potrivit lui, Ministerul şi Comisia vor avea nevoie de trei săptămîni pentru a verifica din nou şi a compara datele iniţiale cu rezultatele campaniei de recoltare. După aceasta, Ministerul va pregăti o hotărîre privind acordarea compensaţiilor şi o va prezenta spre aprobare Cabinetului de miniştri.

La şedinţă a fost făcută propunerea de a elabora un regulament privind evaluarea pagubelor pentru a nu elabora o metodologie de fiecare dată cînd în Moldova se produce un dezastru natural.

Ninsorile din 20-21 aprilie au afectat în principal raioanele centrale şi sudice ale republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?