Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Utilaj medical performant pentru Spitalul Raional Șoldănești

27 sep. 2017,, 16:09   Societate
1817 0

Spitalul Raional Șoldănești a fost dotat cu echipament medical în valoare de 96 de mii de dolari. Banii au fost oferiți sub formă de grant de către Guvernului Japoniei.

Proiectul a fost implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Din sursele oferite de Guvernul Japoniei au fost procurate 14 utilaje medicale performante, printre care un scanner cu ultrasunete. Procurarea echipamentului medical va diversifica gama serviciilor medicale accesibile locuitorilor raionului Șoldănești, precum și va spori calitatea lor, afirmă conducerea instituției. Se estimează că anual 51 de mii de persoane vor beneficia de diagnostic și tratament la Spitalul Raional Șoldănești.

Joi, 28 septembrie, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, va vizita Spitalul Raional Șoldănești pentru a inspecta rezultatele proiectului.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanţate 38 de proiecte. Finanţarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari SUA. În martie anul curent în cadrul programului „Kusanone” au fost semnate contracte de grant cu șase beneficiari, suma investițiilor va fi de 400 de mii de dolari. Pe lângă mai multe spitale raionale, echipamente noi s-au procurat pentru Laboratorul de alergologie şi imunologie clinică al Universității „Nicolae Testemițanu”, Institutul de Cardiologie şi Spitalul clinic municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău. Totodată, se va finanţa sistemul de încălzire din Liceul „Tudor Zanet” din Congaz şi se va extinde sistemul de canalizare din satul Ghidighici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?