Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

China a inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine

28 sep. 2017,, 02:00   Externe
2534 0

Tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine a fost deschis circulației publice în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la 15 ani de la începerea lucrărilor la acest proiect.

Proiectul, care traversează Muntele Chola de pe Platoul Qinghai - Tibet, cuprinde un tunel de șapte kilometri lungime și peste cinci kilometri de drumuri auxiliare, informează agenția Xinhua.

În Tibet, numele Chola înseamnă munți atât de înalți încât vulturii nu pot zbura peste ei. Vârful ajunge pînă la 6.168 de metri deasupra nivelului mării și este acoperit cu zăpadă timp de opt luni pe an. Tunelul se află la 4 mii de metri altitudine.

Lungimea tunelului, aerul rarefiat și temperaturile scăzute de la acea altitudine au contribuit la complexitatea construcției, a declarat Wei Yanqing, proiectant-șef în cadrul proiectului.


Studiul de fezabilitate a debutat în 2002 și a fost nevoie de opt ani pentru ca experții să finalizeze planul înainte de începerea lucrărilor de construcție, în anul 2012.

Proiectul costă circa 1,28 miliarde de yuani (aproximativ 196 milioane de dolari americani), conform Wang Qiang, șeful biroului de transport bureau din cadrul Prefecturii Autonome tibetane Garze, care administrează zona în care a fost realizat proiectul.

Acesta a adăugat că tunelul cu două sensuri prevede o limită de viteză de 40 km/h, iar traversarea sa durează aproximativ zece minute.

Anterior, șoferii parcurgeau peste două ore ocolind muntele, pe o șosea amenințată de alunecările de teren, viscole și gheață, a precizat Wang Qiang, potrivit sursei citate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?