Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Scopul deplasării lui Calmîc în România

27 sep. 2017,, 12:50   Economie
4327 3

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, va participa la două forumuri internaționale în domeniul energetic, care se vor desfășura în România.

În particular, el va asista la Aspen Energy Summit de la Ploiești, 27 septembrie, și la Reuniunea Comisiei Europene pentru conectarea rețelelor de gaze în Europa Centrală și de Sud-Est (CESEC) de la București, 28 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în cadrul Aspen Energy Summit, ediție organizată cu sloganul „160 de ani de la înființarea în Ploiești a primei rafinării moderne din lume”, Octavian Calmîc, alături de oficiali din diferite state, în cadrul unui panel, va prezenta viziunile autorităților moldovenești asupra problemei de extindere a infrastructurii energetice regionale și transregionale, precum și măsurile întreprinse de Guvern pentru a asigura securitatea energetică a Moldovei, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale de conectare, prin România, la sistemul energetic comunitar.

La Reuniunea Comisiei Europene pentru conectarea rețelelor de gaze în Europa Centrală și de Sud-Est (CESEC) de la Bucureşti vor fi puse în discuție probleme legate de situația privind realizarea Planului de acțiuni, măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a depăși obstacolele legate de infrastructură și de reglementare în domeniul de gaze, în special în direcția dezvoltării pieței și a comerțului cu gaze în regiune. Totodată, se va aborda tematica extinderii preocupării CESEC pe alte trei domenii – energie electrică, eficiență energetică și surse regenerabile.


În scopul confirmării interesului membrilor CESEC pentru noile domenii de activitate, este planificată semnarea Memorandumul de înțelegere pentru completarea inițiativei CESEC cu o abordare comună privind piața energiei electrice, eficiența energetică și dezvoltarea sectorului energiei regenerabile.

Agenda vicepremierului Octavian Calmîc mai include întrevederi cu oficiali din Comunitatea Energetică și alte organisme internaționale, Guvernul României, omologi din alte state, în cadrul cărora vor fi discutate aspecte ale cooperării bilaterale și multifuncționale în sectorul energetic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?