X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova a înregistrat progrese în crearea Zonei de Liber Schimb cu UE

27 sep. 2017,, 11:30   Economie
2968 0

Moldova a obținut un progres semnificativ în realizarea Acordului de asociere și a celui privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și o creștere notabilă a schimburilor comerciale.

Acest fapt a fost remarcat de către noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc. El a menționat că este bucuros să viziteze țara noastră în această perioadă, relatează NOI.md.

În cadrul întrevederii oficialii au examinat principalele subiecte ce țin de cooperarea dintre Moldova și Uniunea Europeană, dînd o apreciere înaltă succeselor înregistrate de țara noastră în realizarea Acordului de asociere și a celui privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE.

Peter Michalko a specificat că va depune toate eforturile și experiența profesională pentru a dezvolta și aprofunda relațiile între RM și UE pe toate dimensiunile.

El a menționat interesul Uniunii Europene pentru continuarea reformelor inițiate în Moldova, realizarea proiectelor de succes și intensificarea relațiilor comercial-economice și investiționale între părți.


În acest context Octavian Calmîc i-a mulțumit șefului Delegației UE pentru sprijinul și asistența acordate țării noastre în procesul de integrare europeană, transformări democratice și economice, menționînd că UE este unul dintre cei mai mari parteneri ai Moldovei și cel mai mare cumpărător de produse autohtone.

Potrivit lui, implementarea unui număr mare de proiecte sprijinite de Uniunea Europeană a contribuit substanțial la dezvoltarea tuturor segmentelor social-economice și politice ale țării, inclusiv realizarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE, respectiv, pentru promovarea agendei europene a țării noastre.

Octavian Calmîc s-a arătat convins că relațiile de cooperare între RM și UE vor fi permanent în ascensiune, menționînd că agenda încărcată din următoarea perioadă de timp prevede un șir de activități pe diferite domenii, precum și vizita la Chișinău a Comisarului European pentru Comerț, Cecilia Malmström.

La finalul întrevederii ministrul Economiei și Infrastructurii l-a invitat pe șeful Delegației UE în Moldova să participe la Forumul „Moldova Business Week”, care va avea loc la Chișinău în perioada 3-6 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?