X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon s-a răzgîndit. Legile revotate de Parlament vor fi promulgate

26 sep. 2017,, 17:31   Politică
5456 12

Președintele Igor Dodon susține că va promulga cele cinci proiecte legi votate repetat de Legislativ săptămîna trecută, informează NOI.md.

Demnitarul a precizat că nu este, în continuare, de acord cu aceste legi, dar că este nevoit să le promulge, conform Constituției. El a mai anunțat că după promulgare va solicita opinia Curții Constituționale pe marginea legalității acelor prevederi.

„Sîntem, la nivel de prevederi constituționale, limitați în ceea ce ține de blocarea pînă la infinit a acestor legi revotate recent. Da, am avut argumente și le-am întors Parlamentului, însă Parlamentul le-a revotat. Constituția îl obligă pe președintele țării să promulge legile după ce au fost votate în două lecturi, și ele vor fi promulgate. Da, președintele, dacă nu este de acord cu legea X, Y, se adresează la Curtea Constituțională, de aceea, eu voi respecta Constituția”, a comentat Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

Situația este total diferită în cazul numirii ministrului apărării, a explicat oficialul. La acest capitol, Igor Dodon spune că nu-și va schimba poziția și nu-l va numi pe Eugen Sturza în funcția de ministru.

„Constituția nu prevede că președintele este obligat să numească a doua oară ministrul desemnat, aceasta este o interpretare a Curții Constituționale. Eu, cînd am depus jurămîntul în decembrie 2016, am jurat pe Constituție, dar nu pe interpretările CCM, date în funcție de situație”, a punctat el.


Șeful statului a mai remarcat că mingea este acum pe terenul Guvernului și al Curții Constituționale. „Va fi un precedent foarte urît cînd un ministru va fi numit nu prin decret prezidențial, dar prin decizia CCM”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?