X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Consilierul Angelei Merkel, decorat de Candu (FOTO)

26 sep. 2017,, 16:11   Politică
1996 0

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a acordat „Medalia Democrației” consilierului pentru politică externă și securitate al Angelei Merkel, Christoph Heusgen, comunică NOI.md.

Oficialul european a fost decorat de Candu pentru contribuția deosebită pe care a avut-o la avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, semnarea Acordului de asociere și liberalizarea regimului de vize cu UE.

„În Berlin avem un prieten foarte bun, care s-a implicat mult în tot ceea ce înseamnă interesul european al țării noastre. Dumnealui a contribuit mult, inclusiv la semnarea Acordului de asociere și obținerea regimului liberalizat de vize. În semn de recunoștință, l-am decorat cu Medalia Parlamentului”, a declarat astăzi Candu.

Demnitarul s-a întîlnit ieri la Berlin cu demnitari și funcționari din Cancelaria Federală și Ministerul de Externe al Germaniei. Candu a fost însoțit de vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă. Părțile au discutat situația social-politică din Republica Moldova și din regiune, teme de securitate, și acțiunile guvernării pe cele mai importante reforme.

Candu i-a transmis felicitări Angelei Merkel pentru victoria obținută în alegerile din 24 septembrie, care i-au asigurat al patrulea mandat de cancelar federal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?