X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Platforma „DA” cere anchetarea lui Dodon. Cum comentează Președinția

26 sep. 2017,, 15:41   Politică
3491 6

Platforma „DA” cere Procuraturii Generale să inițieze o anchetă prin care să verifice de unde provin banii alocați pentru reconstrucția vilei prezidenţiale de la Condriţa, informează NOI.md.

Reprezentanții formațiunii îl acuză pe președintele Igor Dodon de faptul că ar fi finanțat lucrările de reparație din surse obscure. Potrivit lor, șeful statului trebuie cercetat penal prin prisma infracțiunilor de spălare de bani, corupere pasivă, abuz de putere sau abuz de serviciu. Platforma a expediat interpelări și Centrului Național Anticorupție, Aparatului Preşedintelui şi Cancelariei de Stat, pentru a se face lumină asupra acestui caz.

Acuzațiile lansate de formațiune au fost respinse de reprezentanții Președinției. Purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, a menționat că cei doi lideri ai opoziției extraparlamentare „se dedau la declarații și acțiuni jenante”, iar „scenariul pare a fi impus de peste hotare”.

„E trist să urmărim declinul neglorios al celor doi lideri de dreapta. Din păcate, Maia Sandu și Andrei Năstase demonstrează că au pierdut simțul penibilului. Se creează impresia că ei sînt implicați într-un scenariu impus de peste hotare, care are ca rezultat final justificarea coaliției lor postelectorale cu PDM, pentru a forma o majoritate proamericană, pro-NATO. Vedem că miza opoziției de dreapta este iarăși geopolitică, nu socioeconomică sau de luptă reală cu abuzurile puterii. Prin asta se explică schimbarea țintei lor de atac. În loc să lupte mai ferm împotriva guvernării și a lui Plahotniuc, PAS și PDA se războiesc cu președintele țării, care a fost înaintat și el de opoziție, de cea socialistă de stînga”, a comentat Ion Ceban.

Potrivit lui, liderii PAS și PDA au ales o cale greșită, care îi va duce la un „deces politic”.


„În Moldova dreapta din nou își dezamăgește electoratul. Nu e prima dată, dar Sandu și Năstase nu și-au învățat lecția”, a conchis Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?