X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Anul 2018, Chișinău – Capitala Mondială a Turismului Vinicol

26 sep. 2017,, 14:50   Societate
5188 0

Astăzi a avut loc Conferința de presă prilejuită Zilei Mondiale a Turismului.


În cadrul evenimentului, directorul general al Agenției Turismului Stanislav Rusu, a relatat despre industria turistică mondială și situația actuală a sectorului din Republica Moldova, precum și activitățile planificate pentru viitor.

Stanislav Rusu a adus la cunoștință faptul că la data de 2 august, curent Organizația Mondială a Turismului pe l]ngă ONU (OMT) a selectat Republica Moldova drept gazda ediției a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol.

„În Anul 2018, Chișinău va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Așteptăm aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de țări ale lumii. Cheltuielile de transport și cazare vor fi suportate de participanți. Moldova va suporta doar cheltuieli interne, de organizare” – a declarat directorul general al Agenție Turismului.

Pe lîngă Republica Moldova au înaintat candidaturile sale Regatul Spaniei și Republica Africa de Sud. Însă, în rezultatul organizării cu succes la Chișinău, în perioada 5-7 iunie curent, a celei de-a 61-a Reuniuni a Comisiei regionale pentru Europa a OMT, unde toți delegații au avut posibilitatea să descopere patrimoniul vinicol incomparabil, care merită cu desăvîrșire a fi valorificat pe plan internațional, decizia conducerii OMT de a găzdui Conferința Globală a Turismului Vinicol, în anul 2018, a fost în favoarea Republicii Moldova.

„Decizia găzduirii acestui eveniment este considerată cu certitudine o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică, care va rezulta cu poziționarea Republica Moldova în top-ul mondial al destinațiilor turistice vinicole.” - a mai declarat dl Director general.

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, Regiunea Cahetia, a doua ediție, din anul curent, va fi în Argentina, reg. Mendoza, iar a treia ediție, din anul viitor, se va desfășura în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?