X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oferta guvernării pentru opoziție

26 sep. 2017,, 13:59   Politică
2687 1

Exponenții guvernării au lansat astăzi o ofertă mai puțin obișnuită pentru partidele aflate în opoziție, comunică NOI.md.

Spicherul Andrian Candu a declarat că guvernarea este dispusă să ofere acces opoziției la procesul de luare a deciziilor în instituțiile de stat, cu condiția că aceste formațiuni vor delega un lider care să le reprezinte interesele.

„Facem o propunere către partidele de opoziției - să desemneze un lider, pentru ca noi, potrivit legii, să oferim opoziției posibilitatea de a comunica, de a afla mai multă informație, acces inclusiv la secretul de stat. În așa fel, opoziția să poată contribui cu idei mai bune la soluționarea problemelor cetățenilor”, a explicat Candu.

Democratul a precizat totuși că aceasta nu este o ofertă de parteneriat, așa cum au speculat reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr”, potrivit lui.

„Nu este vorba de parteneriat, este doar ceea ce puterea vrea să ofere opoziției, în așa fel încît să poate înțelege cum se iau deciziile, cum funcționează instituțiile statului”.


Potrivit lui, practica implicării opoziției în procesele publice este una larg răspîndită în țările cu democrație autentică.

„Oferta este făcută, sperăm că vor avea înțelepciunea și maturitatea necesară să poată comunica între ei, încît să desemneze acel lider al opoziției. Garantăm că prin lege i se va oferi posibilitatea să participe la procesele publice”, a spus Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?