X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu către Dodon: Vom merge pînă la capăt în această confruntare!

26 sep. 2017,, 13:30   Politică
4090 4

Setul de legi revotate săptămîna trecută de Legislativ au fost expediate astăzi repetat spre promulgare președintelui Igor Dodon, informează NOI.md.

Andrian Candu i-a amintit șefului statului că, potrivit Constituției, el este obligat să promulge legile adoptate. Spicherul a mai declarat că guvernarea va merge pînă la capăt în această confruntare politică, fără a da detalii cu privire la acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazul unui nou refuz din partea lui Dodon.

„În situația în care va refuza și de această dată, bineînțeles că ne vom adresa la Curtea Constituțională. Sperăm că are suficient discernămînt și înțelege ce înseamnă să respecți Constituția. Vom merge pînă la capăt în această confruntare. Fiecare instituție trebuie, îi place sau nu, să respecte legea”, a punctat Candu.

Demnitarul a criticat dur și comportamentul partidelor de opoziție din timpul ședinței speciale de săptămîna trecută. „Ați văzut show-ul de prost gust organizat de unele partide? Au ales să meargă la plimbare. Se pare că nu le-a ajuns vacanța, chiar dacă sînt plătiți din banii statului. Se vede că și opoziția de dreapta deja colaborează foarte strîns cu cei din PCRM și PSRM, și mai puțin sînt interesați de legile adoptate în beneficiul cetățeanului”, a comentat el.

Menționăm că deputații s-au întrunit săptămîna trecută în ședință specială și au votat repetat proiectele de lege trimise la reexaminare. Principalele inițiative vizează modificarea Codului muncii, introducerea tichetelor de masă, reformarea Academiei de Științe a Moldovei, modificarea Legii cu privire la energetică, combaterea terorismului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?