X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Arhiepiscopul Savva a sfinţit un satelit care în curînd va fi lansat pe orbită

26 sep. 2017,, 13:49   Societate
1409 0

Arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari, Savva, a sfinţit ieri la Moscova un nou satelit, care în curînd va fi lansat pe orbita Pămîntului.

Conform site-ului Eparhiei Tiraspol-Dubăsari a Mitropoliei Moldovei, el i-a felicitat pe angajații Institutului SAD „Corporaţia ştiinţifică de producţie „Sisteme cosmice de monitorizare, complexe de control al informațiilor și electromecanice „A.G. Iosifian” (Corporaţia ВИИЭМ), care face parte din Corporaţia de Stat „Roskosmos”, cu ocazia muncii efectuate şi le-a dorit „consolidarea forțelor pentru continuarea cercetărilor întru binele Patriei”.

Judecînd după fotografiile publicate, ritualul a fost oficiat la satelitul meteorologic „Meteor-M”, a cărui lansare este preconizată pentru finele anului 2017.

„Roskosmos” sfinţeşte navele spaţiale „Soyuz MC” şi rachetele transportatoare "Soyuz-FG", folosite la lansări cu echipaj. Acestea şi alte ritualuri religioase se oficiază la iniţiativa şefilor unor întreprinderi. De regulă, ele sînt realizate de episcopul transnistrean, care anterior a condus Departamentul sinodal de cooperare cu forțele armate și cu organele de drept al Patriarhatului Moscovei al Bisericii Ortodoxe Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?