Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vasile Chirtoca: Există o diferență între arestarea directorului școlii și ajutorul acordat copiilor?

26 sep. 2017,, 13:07   Societate
7339 0

După publicarea pe www.deschide.md a informației privind arestarea directorului Gimnaziului-internat nr.3 din Chișinău, Igor Sandler, în care este menționată compania DAAC Hermes – sponsorul instituției date de învățămînt, redacția portalului www.noi.md a solicitat un comentariu de la președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca.

NOI.md: Stimate Domnule Chirtoca, cum credeți, de ce colegii noștri de la portalul www.deschide.md, publicînd informația despre dosarul penal, au menționat compania Dvs.?

Vasile Chirtoca: Angajații noștri mi-au atras atenția asupra acestei știri (deși eu nu accesez portalul www.deschide.md pentru a mă informa). Aveți dreptate, într-o informație pur infracțională este pomenită activitatea de sponsor a unei companii din grupul DAAC Hermes – DAAC Sistem Integrator, care ani îndelungați, cu mult înainte de a fi numit dl Sandler director, acordă asistență copiilor orfani și gimnaziului în cauză. Așa cum obișnuim, fără publicitate și afișaj.

Apare întrebarea: de ce a fost făcută această încercare de a discredita compania noastră? Cine are nevoie de aceasta? Pot doar să ghicesc, însă îmi amintesc un caz cînd dl Sandler m-a telefonat cu rugămintea de a interveni, în calitatea mea de consilier municipal, în încercarea precedentei șefe a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului a Consiliului municipal Chişinău, Svetlana Chifa, de a perfecta adoptarea a doi copii de la Gimnaziul-internat nr.3 de către o familie din străinătate. Această tentativă a fost făcută contrar dorinței copiilor, de aceea, fracțiunea noastră și alți consilieri ne-am implicat și am împiedicat această nelegiuire. În urma cercetării ulterioare a activității acestei subdiviziuni a Primăriei, efectuate de Consiliul municipal (CMC), dna Chifa a fost nevoită să demisioneze. Posibil, cineva a fost nemulțumit de aceasta și dl Sandler s-a ales cu dușmani, care ”îl sapă”. Am certitudinea că ancheta va descoperi cine se ocupă cu traficarea copiilor în această țară și cine încearcă să prevină asemenea activități.

NOI.md: Veți adresa o pretenție portalului în cauză ?


Vasile Chirtoca: De aceasta se preocupă juriștii noștri, care consideră că informația privind un dosar penal, în care cea mai mare parte este consacrată activității noastre de sponsorizare merită o atenție sporită. Nu înțeleg ce ”terci” trebuie să fie în capul celui care a făcut legătura între două genuri de activitate total opuse – cea criminală și cea de binefacere. Posibil, conducerea www.deschide.md sau cei care au aprobat acest material, vor găsi posibilitatea să-și explice public poziția sau, tot public, să-și ceară scuze de la compania DAAC Hermes.

Asta dacă acești oameni au, barem, un gram de bărbăție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?