Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chişinău ar putea să fie deschis un centru financiar internaţional

26 sep. 2017,, 12:30   Economie
2195 0

Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite (EAU) discută despre deschiderea la Chişinău a unui centru financiar internaţional.


Potrivit unui interviu al preşedintelui Igor Dodon pentru revista "Profit", şeful statului speră că "cele două ţări vor reuşi să găsească tangenţe şi interes reciproc pe o direcţie".

„Lucrăm foarte serios cu ei la ideea de a deschide la Chişinău un centru financiar internaţional", a spus el.

Solicitat să "deschidă parantezele" şi să spună ce servicii va acorda centrul, preşedintele a răspuns: „Cred că la etapa actuală este prea devreme pentru a deschide toate paranteze în situaţia în care ne aflăm în stadiul de examinare detaliată a tuturor propunerilor şi oportunităţilor".

„De exemplu, există o propunere de modificare a legislaţiei moldoveneşti în acest sens, fiind vorba despre modificări foarte serioase. Acest lucru poate fi într-un anumit sens centrul internaţional de decontare financiară, atunci cînd prin băncile din Moldova se vor efectua decontările clienţilor străini, fapt ce va permite deservirea unor fluxuri financiare internaţionale mari", a menţionat Dodon.

În opinia lui, pentru Moldova acest lucru ar fi şi avantajos, şi interesant.

„Acum ei urmează să decidă în ce ţări anume vor deschide astfel de centre", a adăugat preşedintele.

El a spus că la Chişinău a venit directorul şi proprietarul United Arab Bank, care este "o instituţie financiară foarte serioasă".

„Sper că pînă la sfîrşitul anului 2017 vom putea ajunge cu ei pe unda unor proiecte investiţionale concrete în economia moldovenească", a spus Igor Dodon, precizînd că şeicul din UAE, atunci cînd a luat cunoştinţă detaliat despre furtul miliardului din băncile din Moldova, s-a pus serios pe gînduri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?