X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

SUA vor ajuta Moldova să devină lider în domeniul industriei IT

26 sep. 2017,, 17:10   Economie
3699 3

Statele Unite ale Americii sprijină eforturile autorităților Moldovei în dezvoltarea industriei IT și transformarea țării noastre într-un lider regional în domeniu.

Acest fapt a fost menționat de directorul USAID Moldova, Karen Hilliard, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii al Moldovei, Octavian Calmîc, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Karen Hilliard a specificat că instituția pe care o reprezintă este dispusă să participe activ la definitivarea Legii cu privire la parcurile IT și diverse manifestări pentru promovarea în străinătate a ofertelor Guvernului Moldovei privind implementarea proiectelor investiționale și a altor proiecte în aceste parcuri.

Funcționarul american i-a mai spus vicepremierului Octavian Calmîc că USAID este orientat spre sprijinul autorităților moldovenești în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și în alte regiuni ale țării prin intermediul creării unor centre de excelență IT similare TekWill de la Bălți, Cahul și Comrat.

Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, prezent la întrevedere, a menționat că sectorul IT face parte din domeniul viitorului care va avea un rol principal în dezvoltarea proceselor economice din fiecare țară și salută eforturile autorităților moldovenești de dezvoltare a acestui sector. Diplomatul american a mai spus că autoritățile SUA sînt dispuse să acorde asistență tehnică și financiară atît pentru crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cît și pentru investitori străini în aceste centre inovaționale.

Vicepremierul Octavian Calmîc a spus că dezvoltarea sectorului IT este una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii care dorește să transforme Moldova într-un centru IT regional. În acest context el l-a salutat sprijinul USAID pentru efectuarea unor cercetări moderne ale perspectivelor de dezvoltare a industriei IT în țara noastră care va deveni drept bază pentru elaborarea unei strategii noi de dezvoltare a competitivității industriei IT.

„Momentan acest document este în proces de elaborare, iar obiectivul nostru este ca în următoarele luni acesta să fie pus spre dezbateri publice cu industria și partenerii”, a specificat Calmîc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?