X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Va fi sau nu amnistiat Șor. Ce spune șeful Procuraturii Anticorupție

25 sep. 2017,, 17:10   Societate
5244 2

Şeful Procuraturii Anticorupţie neagă versiunea jurnaliştilor RISE Moldova potrivit căreia controversatul om de afaceri Ilan Shor ar putea cădea sub legea amnistiei.

Într-un comentariu oferit reporterilor Deschide.MD, Viorel Morari explică - Ilan Shor nu poate amnistiat din mai multe motive categorice și anume:
1. „El a fost condamnat de prima instanţă pe două articole. Unul dintre ele este 243 (3) care nu cade sub legea amnistiei.
2. Cît ţine de al doilea articol - noi am cerut să e tras la răspundere conform articolului 190 (5) care tot nu cade sub legea amnistiei, dar el a fost recalicat de judecători în articolul 196 - care, teoretic, ar putea cădea însă nu în cazul lui Shor, pentru că Shor nu a reparat prejudiciul.
3. Procuratura Anticorupţie a contestat la Apel recalificarea decisă de judecători (190, alin. 5 – Escrocheria, în art.196, alin .4 – Cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere). Dar chiar dacă am admite „scenarii sumbre” şi anume faptul că instanţa superioară va păstra condamnarea în baza articolului 196, Shor oricum nu poate amnistiat pentru este condamnat şi pe articolul 243 despre care am vorbit mai sus.
4. Sentinţa nu este definitivă de aceea noi ne dăm astăzi cu părerea „cu ochii închişi”. ”
O investigaţie RISE Moldova (https://www.rise.md/articol/fabricat-inparlament/) face publică numele persoanelor care au beneficiat deja de Legea amnistiei, dar şi o posibilă amnistiere a primarului de Orhei, recent condamnat de Judecătoria Buiucani. Potrivit proiectului de lege, urmau să e eliberaţi 1.700 de deţinuţi. Investigaţia mai relevă faptul că primarul cu o reputație dubioasă, Ilan Shor, ar putea să cadă sub amnistie şi, respectiv, să fie achitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?