X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sporuri salariale în domeniul asistenței juridice garantate de stat

25 sep. 2017,, 16:01   Societate
1947 0

Personalul angajat în cadrul oficiilor teritoriale ale Consiliului național pentru asistență juridică garantată de stat vor beneficia de un spor salarial în mărime de pînă la 50% din salariul de funcție, notează NOI.md.

Prevederea se regăsește într-un proiect de hotărîre elaborat de Ministerul Justiției și înaintat Executivului spre aprobare. De sporuri vor mai beneficia coordonatorii, directorul executiv, precum și personalul din cadrul aparatului administrativ. Suplimentul la salariu va fi acordat „pentru complexitatea activității de organizare și administrare a procesului de acordare a asistenței juridice garantate de stat”, după cum argumentează Ministerul Justiției.

„Includerea acestui spor în formula de calcul al salariului va contribui la majorarea remunerării angajaților din sistemul de asistență juridică garantată de stat, oferind funcțiilor respective mai multă atractivitate și competitivitate”, mai susțin autoritățile.

Pentru acordarea sporurilor salariale, din contul bugetului de stat urmează a fi alocați anual 806 mii de lei. Dacă decizia va fi aprobată în timpul apropiat, pentru achitarea sporurilor în următoarele cinci luni ale anului curent, ar fi necesare mijloace financiare în sumă de circa 335 de mii de lei.

Proiectul de hotărîre propus de Ministerul Justiției va fi examinat la ședința de miercuri a Cabinetului de miniștri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?