X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În Germania a fost găsit Centrul Nuclear secret al lui Hitler

26 sep. 2017,, 00:00   Externe
5535 0

Un vînător de comori din Germania a descoperit un obiect în apropierea orașului Oranienburg, care este, probabil, o componentă a bombei nucleare naziste.

Potrivit arheologului amator, bucata din metal radioactivă este dovada existenței, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a unui Centru de Cercetare secret, unde erau elaborate armele atomice, scrie The Independent.

Potrivit publicației, Bernd Thälmann, în vîrstă de 64 de ani a găsit obiectul cu ajutorul detectorului de metale, care a emis un semnal sonor neobișnuit. Bărbatul a adus obiectul acasă și apoi a informat autoritățile despre descoperire. Poliția a stabilit că metalul emite radiații și a evacuat 15 locuitori ai mai multor case vecine. Elementul a fost plasat într-un container de plumb și a fost luat de specialiștii în domeniul securității radiațiilor.

Împotriva lui Talman a fost intentat un caz penal, pentru posesia ilegală de materiale radioactive. Bărbatul refuză să spună unde anume a găsit obiectul. Potrivit autorităților, el avea de gînd să găsească urmele rămase ale Centrului secret nazist de producere a plutoniului pentru arme, care se afla în zona Oranienburg. În organizația sus-numită lucrau asupra implementării planurilor lui Hitler de a crea bomba atomică.


Germania a fost primul stat care a început crearea armelor nucleare, în anul 1939, însă germanii așa și nu au creat bomba atomică. Statele Unite ale Americii au lansat «Proiectul Manhattan» în anul 1943, ceea ce a dus la apariția, testarea, precum și utilizarea primelor dispozitive explozive nucleare din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?