X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Germania a interzis ca femeile să poarte burka la volan

25 sep. 2017,, 20:30   Externe
3182 0

Germania a interzis ca femeile să poarte burka la volan după ce a introdus o lege prin care șoferii care conduc cu o parte sau toată fața acoperită vor fi amendați, scrie Metro.co.uk.

Bundestagul a aprobat noua lege pentru a se asigura că ”identitatea conducătorului auto poate fi determinată” dacă sunt prinși conducând cu viteză. Potrivit noii legislații, oricine va fi găsit conducând cu fața acoperită, inclusiv măști de carnaval, va fi amendat cu 60 de euro.

Multă lume interpretează noua lege ca fiind o măsură împotriva femeilor musulmane care poartă burka și care își acoperă toată fața.

Ministerul Transporturilor a refuzat să comenteze dacă legislația a însemnat, în esență, o „interdicție de purtare a burka”, dar a spus că: „Statul de drept impune ca toți șoferii să poată fi trași la răspundere, iar pentru asta trebuie să poată fi identificați”.


Dacă Angela Merkel obține, duminică, un nou mandat de cancelar este posibil să se dea o lege prin care să fie interzită purtarea vălului islamic în toată țara și în condițiile care pot fi acoperite din punct de vedere juridic.

În prezent, în Bavaria, burka este interzisă în școli, universități, secții de votare și birouri guvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?