X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Scanere ultramoderne pentru vameși procurate din bani chinezi

25 sep. 2017,, 15:31   Societate
2395 2

Serviciul Vamal va dispune de alte două scanere staționare, de ultimă generație, notează NOI.md cu referire la un comunicat emis presei.

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a acestor scanere ultra-performante la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Ocnița 1 (feroviar). Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Zhang Yinghong, în cadrul întrevederii cu Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Conform înțelegerilor, primul echipament de scanare urmează a fi instalat pe aeroportul din Capitală pînă la sfîrșitul acestui an, iar construcția celui de-al doilea scaner în postul vamal Ocnița 1 (feroviar) este preconizată pentru primul semestru al a. 2018. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea echipamente.

Amintim că, primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal ”Leușeni”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?