Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Găgăuzii cer să nu fie implicați în confruntarea dintre Dodon și Plahotniuc

25 sep. 2017,, 12:20   Politică
3718 3

Reprezentanții societății civile din Găgăuzia cer autorităților de la Comrat să nu se implice în confruntările politice de la Chișinău, în special cele dintre guvernare și Președinție, comunică NOI.md.

De asemenea, reprezentanții societății civile îndeamnă comunitatea găgăuză la boicotarea viitoarelor alegeri parlamentare din Republica Moldova, pînă cînd autoritățile de la Chișinău nu-și vor îndeplini angajamentele față de Autonomie. Revendicările se conțin într-o declarație publică semnată de activistul civic din Găgăuzia Mihail Vlah.

În opinia lui, autoritățile găgăuze trebuie să manifeste o atitudine neutră față de ceea ce se întîmplă la Chișinău.

„Din motivul unor amenințări apărute privind un eventual conflict, provocat de susținătorii lui Vlad Plahoniuc și cei ai lui Igor Dodon, a fost luată decizia privind neutralitatea Găgăuziei pînă cînd Legea cu privire la statutul special al Găgăuziei nu va fi inclusă în Constituția Republicii Moldova și pînă cînd legea nu va funcționa în deplină măsură”, se arată în declarație.

„A fost luată decizia de a aduce la cunoștința locuitorilor Găgăuziei, prin toate mijloacele posibile, ideea că, pînă cînd autoritățile Moldovei nu-și vor îndeplini toate obligațiunile față de Găgăuzia, să îndemnăm la boicotarea oricăror tipuri de alegeri la nivel național în Moldova”, mai menționează Mihail Vlah.


Revendicările au fost expuse în cadrul unei ședințe a Comitetului organizatoric cu privire la desfășurarea Congresului deputaților tuturor nivelurilor și legislativelor. Întrunirea a avut loc pe 24 septembrie la Ceadîr-Lunga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?