Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Intersecțiile unde se permite deplasarea la culoarea roşie a semaforului

25 sep. 2017,, 10:10   Capitala
4028 0

De cîteva zile, la unele intersecţii din capitală se poate circula la culoarea roşie a semaforului. Acest lucru este permis oficial prin Regulamentul circulaţiei rutiere, care a fost actualizat cu noi prevederi în acest an.

Deplasarea la culoarea roşie a semaforului poate fi realizată în intersecţiile din Chişinău în care se vor regăsi panouri adiţionale cu săgeţi de culoare verde pe fundal negru, care indică direcţia de rulare înainte.

Aceste panouri adiţionale cu săgeată care indică direcţia de deplasare înainte funcţionează exact ca şi cele care indică direcţia spre dreapta sau stînga.

Apropiindu-vă de o intersecţie la care se poate regăsi un semafor cu un astfel de panou adiţional, puteţi continua deplasarea chiar şi la culoarea roşie a semaforului, însă mai întîi sînteţi obligat să opriţi şi să vă asiguraţi că aţi cedat trecerea altor mijloace de transport şi pietonilor.

Noul aliniat (9) din punctul 20 al Regulamentului face parte dintr-o serie de modificări care au intrat în vigoare pe 30 iunie 2017.


9) La intersecția formată dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stînga, atunci cînd din dreapta semnalului roșu al semaforului instalat pe partea opusă drumului alăturat, este amplasat panoul adițional (6.23.6) cu o săgeată de culoare verde pe fundal negru, cu vîrful înainte, după oprirea vehiculului la semnalul roșu, respectînd măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcția săgeții.

Vezi mai multe: (doc) MAI vrea să modifice Regulamentul circulaţiei rutiere şi să introducă indicatoare noi

Potrivit informaţiilor, astfel de panouri adiţionale se vor putea găsi la intersecţiile amenajate sub forma literei T. În prezent, astfel de panouri au fost observate la următoarele intersecţii:

Albişoara – Vasile Alexandri;

Albişoara – A. Puşkin;

Constantin Stere – Alexei Sciusev;

Kiev – Tudor Vladimirescu;

Nicolae Dimo – Andrei Saharov

și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?