Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Emmanuel Macron a promulgat Legea de reformă a Codului muncii

22 sep. 2017,, 18:45   Externe
1776 0

Președintele francez, Emmanuel Macron, a promulgat vineri controversata lege privind reforma Codului muncii, unul dintre proiectele sale emblematice în domeniul economic menit să "transforme" Franța prin creșterea "flexibilității" pieței muncii, relatează AFP și Reuters.

Șeful statului a semnat solemn cele cinci decrete reunite în legea de reformă a pieței muncii la Palatului Elysee, sediul președinției franceze, în cadrul unei ceremonii oficiale transmise în direct de televiziune.

Aceste ordonanțe reprezintă "o reformă profundă și fără precedent a pieței muncii, indispensabilă economiei și societății noastre", a declarat Macron după ce a semnat legea.

Aspru criticată de sindicatele franceze care consideră că reforma slăbește poziția angajaților în fața patronilor, ea oferă "soluții pragmatice pentru întreprinderile foarte mici și întreprinderile mici și mijlocii", a spus Macron, reamintind că "acestea sînt cele care creează cele mai multe locuri de muncă".

"Efectele vor fi structurate pe ocuparea forței de muncă, mai ales pentru cei mai tineri", a promis Macron, care a prezentat de la început această reformă ca fiind un remediu împotriva "șomajului în masă". Rata șomajului este de 9,6% în Franța, comparativ cu o medie de 7,8% în Europa.


Ca un răspuns indirect adresat sindicatelor care au organizat ample manifestații de protest pe teritoriul Franței, Macron a dat asigurări că reforma "introduce noi drepturi pentru angajați și reprezentanții acestora".

Reforma prevede creșterea "flexibilității" reglementărilor pe piața muncii, limitarea plăților pentru concedierile considerate injuste, o mai mare libertate pentru companii de a face angajări și disponibilizări și permite companiilor mici, care au sub 50 de angajați, să negocieze direct cu personalul sau cu reprezentanții săi aleși, mai degrabă decît cu sindicatele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?