X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministrul german cere mai puțin egoism în politica mondială

23 sep. 2017,, 01:30   Externe
2218 0

Lumea are nevoie de extinderea cooperării, și nu de egoism național, a declarat ministrul german de Externe la ONU.

Ministrul Afacerilor Externe (MAE) al Germaniei, Sigmar Gabriel, în discursul său rostit în fața Adunării Generale a ONU, la New York, a făcut apelul "de a fi depuse toate eforturile diplomatice disponibile" pentru rezolvarea conflictului legat de programele cu rachete și cele nucleare ale Coreii de Nord. Potrivit politicianului german, este necesar ca situația să fie atenuată, folosindu-se instrumentele diplomatice, să fie găsit punctul de plecare pentru o soluție pe termen lung.

Ministrul MAE al Germaniei a chemat, de asemenea, comunitatea internaționale să-și consolideze acțiunile în privința RPDC, ceea ce reprezintă "o amenințare serioasă la adresa păcii pe Planetă". Potrivit acestuia, Coreii de Nord trebuie să-i fie trimis un semnal clar că "provocările sale nucleare" sînt inacceptabile.

În discursul său Sigmar Gabriel a criticat amenințarea președintelui american Donald Trump - de a anula Acordul internațional cu Iranul privind programul său nuclear. Referindu-se la actualul conflict cu Coreea de Nord, S. Gabriel aținut să sublinieze: "Care țară va renunța la programul său nuclear, dacă va ști că tratatele încheiate anterior sînt anulate?"


Politicianul german a criticat viziunea lui Trump asupra ordinii mondiale corecte. Motto-ul: "Țara mea, în primul rînd", duce la creșterea conflictelor dintre țări și la declinul bunăstării. În cele din urmă, toata lumea se pomenește că e perdantă", a spus S. Gabriel. În plus, el a chemat să fie întreprinse măsuri de consolidare a ONU. "Avem nevoie de mai multă cooperare internațională și de mai puțin egoism național, nu de viceversa", a spus ministrul MAE al RFG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?