Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Protestele opoziției extraparlamentare se află în declin – analist

22 sep. 2017,, 15:20   Politică
3225 6

Capitalul politic acumulat de liderii celor două formațiuni protestatare, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-ar putea eroda în viitorul apropiat, consideră comentatorul politic Gheorghe Cojocaru, citat de NOI.md.

Potrivit lui, se atestă o scădere a intensității protestelor, iar această tendință ar putea continua.

„Lipsite de vigoarea de altădată, protestele opoziției extraparlamentare de dreapta, chiar dacă ar fi realmente motivate, au intrat, se pare, pe o pantă a declinului, riscînd o radicalizare excesivă, cu efecte de erodare a capitalului politic acumulat de liderii celor două formațiuni, Maia Sandu și Andrei Năstase”, a relatat Gheorghe Cojocaru într-un interviu pentru Europa Liberă.

Nu trebuie ignorat nici faptul că opoziția de stradă are pe agendă de mai mult timp unele și aceleași chestiuni, pe care le sonorizează la proteste aceiași oameni, susține analistul. Potrivit lui, cele două formațiuni nu reușesc să transmită de o manieră convingătoare aceste mesaje și dincolo de perimetrul Chișinăului, în provincie, spre exemplu.

Analistul mai spune că oamenii așteaptă și propuneri de soluții la problemele social-economice din partea liderilor de proteste. El admite ideea că unele segmente electorale de dreapta s-au retras din protestele de stradă tocmai din acest considerent.


„Unii ar putea fi decepționați de prestanța unor lideri ai opoziției, alții, poate, așteaptă mai mult de la Maia Sandu sau de la Andrei Năstase, ceilalți și-ar dori să audă, de exemplu, ce soluții au cei doi asupra unei serii de probleme social-economice, educaționale sau din sfera ocrotirii sănătății, cu care oamenii se confruntă în fiecare zi, sau să vadă o reacție punctuală din partea opoziției la anumite inițiative legislative ale puterii. Se creează impresia, uneori, că opoziția subestimează necesitatea dialogului public”, a adăugat Cojocaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?