X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Erdogan: Turcia va desfășura trupe în provincia Idlib din Siria

22 sep. 2017,, 19:00   Externe
2363 0

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că Ankara va desfășura trupe în provincia Idlib din nordul Siriei ca parte a așa-numitului acord de 'dezescaladare' intermediat de Rusia luna trecută.

Zonele de 'dezescaladare', convenite de Turcia, Rusia și Iran, vor fi discutate cu președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale la Ankara de săptămîna viitoare, a declarat Erdogan într-un interviu pentru Reuters, realizat la New York cu ocazia participării sale la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

"Conform acordului, Rusia menține securitatea în afara regiunii Idlib, iar Turcia va menține securitate în interiorul regiunii Idlib", a spus Erdogan.

"Sarcina nu este ușoară. Voi discuta cu Putin pașii suplimentari necesari pentru a-i eradica pe teroriști o dată pentru totdeauna și pentru a instaura pacea", a adăugat el.


Erdogan a declarat de asemenea că Turcia ia în considerare contramăsuri, inclusiv impunerea de sancțiuni, împotriva Kurdistanului irakian în legătură cu referendumul de independență plănuit de autoritățile din această regiune.

El a cerut totodată Washingtonului să îl extrădeze pe clericul Fethullah Gulen, stabilit în SUA, pe care liderul de la Ankara îl acuză că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie anul trecut. Gulen neagă însă orice implicare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?