Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Recomandările ANSA pentru combaterea pestei porcine africane

22 sep. 2017,, 15:30   Societate
1655 0

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a elaborat mai multe recomandări pentru combaterea pestei porcine africane.

Experienţa Moldovei în lupta cu această maladie a fost prezentată la reuniunea Grupului permanent al experţilor pentru combaterea pestei porcine africane în ţările Baltice şi cele din Europa de Est. Reuniunea, care a fost organizată de Programul Global pentru Controlul Progresiv al Bolilor Transfrontaliere la Animale, s-a desfăşurat joi, la Chişinău, cu participarea experţilor din 22 de ţări.

Potrivit unor surse din cadrul ANSA, directorul Agenţiei, Gheorghe Gaberi, a menţionat importanţa măsurilor eficiente care se cer a fi utilizate la combaterea focarelor, dat fiind pericolul răspîndirii, dar şi pierderile enorme pe care le poate genera această boală extrem de periculoasă.

Vicedirectorul ANSA, Vsevolod Stamati, a prezentat un raport în care s-a referit concret la măsurile întreprinse după înregistrarea focarelor de pestă porcină africană în regiunile din apropierea frontierelor.

În urma altor comunicări prezentate de către experţi şi a dezbaterilor pe marginea problemelor abordate la această întrunire, au fost elaborate şi acceptate de către toţi participanţii forului recomandări de organizare a activităţilor de combatere şi prevenire a pestei porcine africane în regiune.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?