X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Coaliţia de guvernare încearcă să mă provoace

22 sep. 2017,, 14:00   Politică
7419 20

Preşedintele Igor Dodon a declarat că coaliţia de guvernare încearcă să provoace destabilizarea situaţiei pentru a anula alegerile parlamentare programate pentru sfîrşitul anului 2018.

El a făcut acest lucru joi seara, în cadrul "liniei directe" cu telespectatorii postului Accent TV.

În opinia şefului statului, coaliţia de guvernare face tot posibilul pentru a compromite desfăşurarea alegerilor parlamentare.

„Metoda ideală este provocarea preşedintelui. Cred că acum sîntem provocaţi pentru ca să scot oamenii în stradă. Nu noi avem nevoie de sînge, pentru că noi vom cîştiga următoarele alegeri, după cum arată toate sondajele. De sînge au nevoie ei. Ei au nevoie de destabilizare pentru a distrage oamenii de la incapacitatea lor de a rezolva problemele. Ei nu au nevoie de alegeri în anul viitor, deoarece nu vor mai avea şansa să cumpere atîţia deputaţi. Prin urmare, pentru ei nu au un scenariu mai bun decît să mă provoace să scot oamenii în stradă. Una sau două victime - şi se declară stare de urgenţă, iar alegerile nu pot fi desfăşurate, conform Constituţiei", a spus Dodon.

În acest context, el a îndemnat oamenii să fie calmi şi să nu răspundă provocărilor. Potrivit lui, ieşirea la protestele stradale este posibilă numai în două cazuri: dacă autorităţile încearcă să-l suspende pe preşedinte din funcţie sau dacă încearcă să provoace un război pe Nistru.

„Cei care au venit la guvernare prin sînge, în majoritatea cazurilor, pleacă tot prin sînge. Am oferit guvernării actuale şansa de a pleca fără sînge şi fără revoluţii. Am oferit această ocazie Partidului Democrat. Pentru că, dacă continuă să provoace, oamenii vor ieşi şi toate acestea se vor sfîrşi. Dar nu vreau să scot oamenii doar pentru a vorbi. La Chişinău voi convoca poporul numai pentru ultima luptă", a spus Dodon.

El a spus că duminică preşedintele şi Partidul Socialiştilor vor organiza proteste planificate, dar nu la Chişinău, ci la Bălţi, Anenii Noi şi Cahul.

„Noi nu trebuie să le dăm acestor bandiţi vreun motiv de a anula alegerile de anul viitor. Dacă vom vedea că mai departe nu se poate, dacă ei vor încerca să declanşeze un război pe Nistru sau să-l înlăture pe preşedinte, eu însumi voi chema cetăţenii să iasă la protest. Pînă atunci însă nu trebuie să permitem destabilizarea. Vom fi împreună pînă la sfîrşit. Îi vom învinge cu siguranţă dacă sîntem împreună", a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?