Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cineaști profesioniști și amatori vor crea la MOLDOX LAB

21 sep. 2017,, 18:52   Societate
2062 0

Cineaști profesioniști și amatori vor participa, timp de șase zile, la patru ateliere tematice în marja Festivalului de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, care va avea loc în perioada 23-28 septembrie la Cahul.

Într-o conferință de presă la IPN, directorul Festivalului, Max Cîrlan a menționat că MOLDOX LAB va fi moderat de tutori experimentați, cum ar fi Jon Alpert din SUA, nominalizat de două ori la Oscar și cîștigător a 15 premii Emmy. Jon Alpert va modera workshop-ul „Inspiration Workshop”, destinat profesioniștilor cu experiență în filmul documentar. Participanții vor scrie scenariul, vor filma și monta 1-5 minute de documentar. La final, proiectul va fi prezentat ca parte a Festivalului MOLDOX în fața unui juriu european de directori ai industriei filmului documentar. Trei dintre proiecte vor fi selectate pentru a participa la trei workshop-uri top în Europa.

Workshop-ul „Exploration” este destinat tinerilor doritori să exploreze mediul cinematografic și va fi moderat de Nora Agapi și Roxana Comes din București. Tinerii vor fi ghidați de către profesioniști la realizarea unui scurtmetraj pe o temă socială care îi preocupă. După etapele de producție și post-producție, fiecare grup își va proiecta filmul în fața colegilor. Filmele vor fi proiectate și pe ecran mare, în ultima zi a Festivalului.

„Action Workshop” este destinat membrilor de ONG-uri și va fi moderat de Gregor Hutz din Germania, iar accentul se va pune pe videoclipurile virale. Prin acest workshop se vor facilita întîlnirile cu realizatori de filme experimentați și vor încuraja relațiile cu potențiali parteneri ai viitoarelor filme.

Johanna Bernhardson din Suedia va dirija workshop-ul „Advanced Women Filmmakers”, destinat femeilor.

La sfîrșit de MOLDOX LAB, rezultatele vor fi prezentate publicului larg, iar proiectele cele mai reușite vor fi premiate. În cadrul Festivalului, vor avea loc mai multe sesiuni de întrebări și răspunsuri. Pe post de intervievați vor fi 10 regizori din diferite țări.

Anul acesta Festivalul se va desfășura în Sala Mare a Palatului de Cultură și, seara, în aer liber, la Brother’s Pub. Intrarea este liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?