Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dîrda a făcut unele precizări în legătură cu plecarea sa din PL

21 sep. 2017,, 13:10   Politică
2553 0

Deputatul Iurie Dîrda a anunțat că de astăzi nu mai este membru al Partidului Liberal, după ce anterior a declarat că părăsește fracțiunea, comunică NOI.md.

Anunțul a fost făcut în plenul Parlamentului. Cu toate acestea, el nu a precizat dacă va activa în calitate de deputat neafiliat sau intenționează să se alăture unui grup parlamentar. Potrivit lui, PL a ajuns într-o situație gravă, iar lucrurile nu mai pot fi remediate.

”Mărturisesc că, de o bună perioadă de timp am încercat să înțeleg ce se poate face pentru ca PL să iasă din impasul în care se află, pentru ca noi, cei care am fost cu trup și suflet pentru acest partid, să găsim împreună forță de a face schimbările necesare pentru a readuce electoratul liberal alături de noi. După discuții cu mai mulți colegi, atât pînă la recentul anunț de ieșire din fracțiune, dar și după, am înțeles că mulți dintre ei înțeleg situația gravă în care se află PL, dar din păcate unii s-au resemnat și așteaptă pur și simplu „finalul”, care ar putea fi la alegerile din 2018. Pe interior nu există energia necesară de mobilizare și a face schimbările care să-i readucă PL-ului credibilitatea”, a comentat el.

Anterior, el și-a argumentat decizia prin faptul că nu dorește slăbirea PL, după ce în ultima perioadă spune că a fost victimă a unei campanii de denigrare a imaginii sale și a celor apropiați lui.

Surse din anturajul lui Dîrda susțin că acesta și-ar transfera capitalul și o parte dintre active în România, încercînd să evite astfel o anchetă a CNA, în contextul în care mai mulți liberali au ajuns pe mîna oamenilor legii pentru diverse ilegalități.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?