Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Încă o fracțiune a părăsit sala Parlamentului

21 sep. 2017,, 11:02   Politică
2556 1

În semn de protest față de modul în care decurg dezbaterile astăzi la Parlament, deputații socialiști au părăsit sala de ședințe plenare, informează NOI.md.

Socialiști s-au arătat nemulțumiți de faptul că proiectele întoarse la reexaminare de către președintele Igor Dodon sînt examinate superficial de către majoritatea parlamentară, iar argumentele Președinției nu sînt luate în calcul. Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a menționat că PSRM susține poziția președintelui.

„Am fost pregătiți să argumentăm poziția noastră și a președintelui, dar vedem că acest parlament nu este funcțional, nu există democrație, nu este urmat interesul cetățeanului. De fapt, în capul mesei stau interese meschine - cineva vrea să privatizeze patrimoniul Academiei de Științe, altcineva are interese la ANRE etc.”, a spus Batrîncea.

Și consilierul președintelui în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, chemat la Parlament să prezinte argumentele Președinției care au dus la respingerea mai multor proiecte de legi, a părăsit sala de ședințe.

În ciuda deciziei socialiștilor, ședința plenară continuă.


La începutul reuniunii de astăzi, liberal-democrații au anunțat, de asemenea, că nu vor participa la dezbateri. La ședința de astăzi a Legislativului nu s-au prezentat nici deputații comuniști. Potrivit lor, desfășurarea acestei ședințe este de neconceput atît ca formă, ca modalitate de convocare și în privința conținutului majorității proiectelor de lege propuse pentru ordinea de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?