X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tusk i-a spus lui Filip ce așteaptă UE de la Moldova

21 sep. 2017,, 11:20   Politică
3431 5

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că sprijină eforturile de integrare europeană depuse de Moldova și a îndemnat autoritățile să continue promovarea reformelor în interesele cetățenilor.

El a declarat acest lucru în timpul unei întrevederi cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, desfășurate la New-York în cadrul participării la cea de-a 72-a Adunare Generală a ONU.

Potrivit Serviciului de presă al guvernului moldovean, în cadrul discuțiilor Pavel Filip a menționat că Moldova acordă o atenție susținută realizării Acordului de asociere cu UE și promovării reformelor.

Părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea pregătirilor către Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în noiembrie curent. Pavel Filip a reiterat interesul major pentru acest eveniment și a menționat că va participa personal la reuniune. „Ne dorim un summit al Parteneriatului Estic de succes”, a specificat șeful Guvernului.

În cadrul dialogului, premierul Pavel Filip i-a solicitat lui Donald Tusk și Uniunii Europene sprijin în includerea pe agenda sesiunii ONU a chestiunii ce ține de retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?