Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fracţiunea PCRM va boicota şedinţa Parlamentului din 21 septembrie

21 sep. 2017,, 08:30   Politică
4492 3

Fracţiunea PCRM intenționează să boicoteze şedinţa Parlamentului din 21 septembrie.

PCRM a calificat decizia anunţată de la tribuna PDM de a convoca pe 21 septembrie şedinţa Parlamentului cu tematică "specială" drept o nouă dovadă de "uzurpare a puterii de stat, o batjocură la adresa parlamentarismului, instituţiilor de stat şi rămăşiţelor de democraţie în Moldova".

Într-o declaraţie în acest sensa fracţiunii se menţionează că PCRM nu poate participa la o şedinţă care nu este convocată nici după formă, nici după proceduri, nici după esenţa majorităţii chestiunilor propuse spre examinare.

"Pe de o parte, proiectele de lege care nu au fost promulgate de Dodon au fost adoptate de majoritatea parlamentară a Partidului Democrat în mod mecanic, fără dezbateri serioase, fără examinarea şi aprobarea propunerilor opoziţiei. Modificările şi remarcile PCRM la aceste proiecte au fost ignorate şi nu au fost examinate nici în comisii, nici în timpul şedinţei plenare. Pe de altă parte, "Preşedintele" care a întors proiectele nu s-a obosit să aducă argumente convingătoare pentru revizuirea lor, ci doar s-a limitat la fraze generale, fără a veni cu propuneri concrete", menţionează comuniştii.

În opinia lor, "acest ping-pong legislativ nu este altceva decît o continuare a jocului politic murdar dintre democraţi şi socialişti cu scopul de a înşela cetăţenii, de a crea imaginea unei lupte politice, de a distrage atenţia cetăţenilor şi partenerilor externi de la realitate".

Ei au subliniat că fracţiunea PCRM "nu are de gînd să participe la o nouă serie din această operetă şi îndeamnă societatea moldovenească şi pe toţi partenerii străini să nu se lase înşelaţi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?