X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Turcia acuză SUA şi Germania de embargo nedeclarat

21 sep. 2017,, 00:00   Externe
2424 0

Ministrul turc al apărării, Nurettin Canikli, a acuzat Statele Unite şi Germania că aplică un embargo nedeclarat asupra livrărilor de piese de schimb pentru industria de apărare a Turciei.

La un eveniment desfășurat la Ankara, ministrul a precizat că este vorba despre o practică a „multor firme americane şi germane“, chiar dacă Turcia achită livrările cu bani lichizi. În schimb, aceste firme „sînt foarte generoase cu organizaţiile teroriste“, a adăugat el, referindu-se, probabil, la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi la Partidul Uniunea Democrată (PYD).

Din 1 iunie, Statele Unite au livrat PKK/PYD peste 1000 de camioane cu echipament militar, sub pretextul luptei împotriva Statului Islamic în nordul Siriei, a arătat Canikli.

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins interzicerea totală a exporturilor de arme către Turcia, partenerul Germaniei din cadrul NATO. Merkel a afirmat că astfel de vânzări au fost deja restricţionate într-o anumită măsură, însă Ankara rămîne un aliat cheie în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic.


Declaraţiile lui Merkel survin după ce ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a spus că Berlinul a pus în aşteptare cea mai mare parte a exporturilor de arme către Turcia din cauza deteriorării situaţiei drepturilor omului în această ţară şi a relaţiilor diplomatice tot mai tensionate.

Angela Merkel a declarat pentru postul german NDR că Germania va decide în privinţa cererilor de vînzare de arme venite din partea Turciei de la caz la caz.

Statele membre NATO sunt destul de nervoase pe Turcia după ce guvernul de la Ankara a decis să cumpere de la Rusia sitemul antirachetă S-400.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?