Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Trump amenință că va ”distruge complet” Coreea de Nord (VIDEO)

20 sep. 2017,, 12:50   Externe
2117 0

Donald Trump a ținut ieri după-amiază primul său discurs în cadrul ONU.

În timpul acestuia, liderul de la Casa Albă a vorbit despre Coreea de Nord și Iran și a amenințat că, în cazul în care Phenianul va duce lucrurile prea departe, el va distruge complet țara, scrie CNN.

Președintele s-a adresat pentru prima dată Adunării Generale a ONU și și-a început discursul spunînd că SUA merge foarte bine de cînd a cîștigat el alegerile. „Statele Unite s-au descurcat foarte bine de la ziua alegerilor din 8 noiembrie”, a spus Trump, menționînd faptul că piața bursieră este la un nivel ridicat și șomajul a atins cel mai scăzut nivel.

El a continuat să vorbească apoi despre Coreea de Nord și imensul pericol pe care îl reprezintă amenințările acestora. Președintele Trump le-a spus liderilor mondiali de la Organizația Națiunilor Unite că teroriștii cîștigă putere în întreaga lume, dar că pacea este posibilă. „Teroriștii și extremiștii au acumulat putere și s-au răspîndit în fiecare regiune a planetei”, a spus el, adăugînd însă că Statele Unite sunt pregătite să combată instabilitatea globală prin puterea militară. „Armata noastră va fi în curînd mai puternică decît a fost vreodată”, a spus el.


Trump susține că nu caută să-și impună stilul de viață nimănui și nu va împinge țările să adopte valorile americane. „În America nu căutăm să ne impunem viața nimănui, ci mai degrabă vrem să o lăsăm să strălucească și să fie un exemplu pentru toată lumea”, a spus Trump.

Liderul de la Washington a criticat și „națiunile necinstite” și Coreea de Nord, numindu-le „flagelul planetei noastre”.

Vorbind despre amenințarea nucleară a Coreei de Nord, el a numit națiunea și regimul „depravat” și o „trupă de criminali” pe care amenință să o ”distrugă complet”.

El a făcut din nou referire la Kim Jong Un, pe care l-a numit ”omul rachetă aflat într-o misiune de sinucidere a sa și a țării sale” prin programul nuclear pe care îl duce.

În cursul săptămînii trecute, președintele Trump și-a reiterat frustrările cu privire la acordul nuclear cu Iranul semnat de Barack Obama. În fața Adunării Generale a ONU, el l-a numit ”o jena”. ”Sincer, această afacere este stînjenitoare pentru Statele Unite”.

Președintele Trump a afirmat cu blîndețe că anumite părți ale lumii „se duc naibii”, sugerînd că este în puterea ONU de a schimba acest lucru.

„Porțiuni majore ale lumii sînt în conflict și unii, de fapt, se duc naibii”, a spus Trump. „Oamenii puternici din această sală, sub îndrumarea și auspiciile Organizației Națiunilor Unite, pot rezolva multe dintre aceste probleme vicioase și complexe”, a spus Trump.

Trump a adăugat că SUA suportă o povară neloială a costurilor în comparație cu alte națiuni. „Plătim 22% din întregul buget și mai mult”, a mai spus președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?