X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O moldoveancă a trăit oroarea furtunii din Timișoara

20 sep. 2017,, 10:00   Societate
2091 0

O moldoveancă s-a aflat în epicentrul furtunii din Timișoara și a trăit momente de groază care i-au marcat familia.

Nata Bodiu, mamă a doi copii, este stabilită în România de cîteva săptămîni și a avut nenorocul să fie chiar în epicentrul furtunii de duminică.

Ziua de duminică i-a prins familia la o vizită la Grădina Zoologică din Timișoara.

„Totul perfect, pînă cînd, din senin, s-a iscat un vînt puternic care se intensifica la fiecare secundă. În acel moment, eram la 50 de metri de poartă, în direcția unde era mașina. Am mărit pasul, dar aveam senzația că stăm la cît de repede creștea puterea vîntului. Părinții au luat copiii în brațe și au început a fugi spre mașini, iar vîntul a început deja să ridice în aer crengi și să îndoaie copacii deasupra mașinilor”, a povestit moldoveanca pentru o sursă românească.

„Eram cu băiatul mai mare de mînă și am început și noi să fugim, iar tata cu cel mic erau mai în spate. Din cauza frunzelor și a prafului, dar și a crengilor din aer, nu puteam să-i vad și îmi era frică să nu cadă peste ei vreun copac. Cei 500 de metri mi-au părut că sînt 5 km. Iar inima îmi era ca un purice. Vîntul era din ce în ce mai dur și parcă nu avea o direcție anume. Cu greu am deschis ușa mașinii și au intrat copiii, cu tot cu frunze și ce mai era în aer. Copacul sub care parcasem se aplecase pînă peste mașină și ne-am grăbit să ieșim la stradă. Copiii speriați s-au ghemuit în mine și eu din toate puterile încercam să-i liniștesc și să nu le arăt cît de frică îmi era.


A început ploaia și nu se vedea nimic. Am încetinit și parcă vîntul scădea din intensitate. Ieșeam din epicentrul furtunii, dar ceea ce vedeam în oraș era și mai dur. Copaci și linii de curent avariate, panouri publicitare și tomberoane în mijlocul drumului, acoperișuri la pămînt, străzi pline de crengi și chiar copaci duși de vînt, stații de autobuz distruse. Aveam impresia că privesc un film despre calamități naturale și nu e despre noi. Cu mila lui Dumnezeu, am ajuns acasă cu bine. Fără lumină, apă și cu o stare de frică, dar eram acasă!

La doar o oră de la momentul în care starea vremii un pic își revenise, au fost anunțate primele pagube ale furtunii de 15 minute, printre care și un deces în zona Grădinii Zoologice. Șocați și încă sub impresia celor cîteva minute din timpul furtunii am admirat apusul care era unul atît de liniștit și colorat, încît toate păreau o secvență de film.

Nevăzută este forța Naturii și imprevizibilă, iar lecțiile pe care ni le dă trebuie învățate foarte bine și nicidecum ignorate!”, a povestit Nata Bodiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?