Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un deputat italian, la sfat cu un expert din Găgăuzia

20 sep. 2017,, 09:11   Politică
1635 0

O reprezentanţă puternică a partidelor politice la nivel local este foarte importantă pentru autorităţile la nivel naţional.

Această opinie a fost prezentată într-o discuţie cu expertul din Găgăuzia, Mihail Sercheli, de către deputatul Parlamentului din provincia Tirolul de Sud din Italia, liderul grupului parlamentar "L'Alto Adige nel cuore", Alessandro Urzi.

Într-un interviu scurt cu deputatul italian, postat pe pagina de facebook a expertului, politicianul a menţionat că un dialog reuşit între autonomie şi autorităţile centrale este posibil doar prin "o reprezentare puternică în teritoriu a mişcărilor şi partidelor politice".

"Fără partidele locale este dificil să fie aplanate contradicţiile şi problemele existente. În Tirolul de Sud, autonomia funcţionează datorită sprijinului puternic al Republicii Italiene şi, în primul rînd, datorită sprijinului financiar. Însă nu există un model unic de autonomie, aplicat peste tot", a recunoscut parlamentarul.

În opinia sa, datorită înţelegerii între autorităţile centrale şi regionale, în Tirolul de Sud "se rezolvă multe probleme".

Precizare: Tirolul este o regiune istorică din Europa Centrală şi partea de est a Alpilor. Aceasta include statul federal Tirol din Austria şi provinciile autonome Tirolul de Sud şi Trentino în Italia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?