X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Găgăuzia vine cu o atenţionare către Guvern

20 sep. 2017,, 09:02   Politică
2004 0

Adunarea Naţională a Găgăuziei şi-a manifestat nedumerirea cu privire la declararea vicepreşedintelui Rusiei, Dmitri Rogozin, drept persona non grata în Moldova.

Potrivit declaraţie adoptată în acest sens miercuri, parlamentarii găgăuzi şi-au exprimat opinia că această decizia "nu corespunde realităţilor politice şi economice".

"Un număr mare de cetăţenii ai Moldovei se află în Rusia, fie la muncă, în ospeţie la rude sau la studii. Piaţa rusă pentru Moldova este una strategică. Cu Rusia ne leagă relaţii umanitare şi economice, ce reprezintă rezultatul muncii comune a părinţilor şi bunicilor noştri", au argumentat ei.

"Declanşarea unor războaie diplomatice nejustificate nu este în interesele Moldovei", se arată în declaraţie, ai cărei autori "atenţionează" Cabinetul de miniştri referitor la declararea nejustificată a reprezentanţilor şi oficialilor străini drept persoane non grata.

Reamintim că în august, Guvernul l-a declarat pe Rogozin persona non grata din cauza afirmaţiilor ofensatoare în adresa Moldovei şi "implicarea gravă în afacerile interne ale acesteia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?