Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Termoizolarea clădirilor din Chișinău ar putea fi amînată

19 sep. 2017,, 17:40   Capitala
3036 1

Proiectul privind termoizolarea clădirilor din capitală nu poate fi realizat fără să fie semnat un contract de împrumut și cu Banca Europeană de Investiții (BEI), notează NOI.md.

Pe de altă parte contractul nu poate fi semnat în primul rînd din cauza că primarul capitalei, Dorind Chirtoacă, este suspendat din funcție, iar în al doilea rînd din cauza lipsei unui aviz pozitiv din partea Ministerului Finanțelor.

„Domunul Nistor Grozavu s-a adresat Ministerului Finanțelor să dea aviz pozitiv pentru contractarea împrumutului, dar pînă la ora actuală nu am primit nicio scrisoare de la Minister. Noi sunăm peste o zi la Ministerul Finanțelor, dar nu avem un răspuns”, a declarat Andrian Badea, șef adjunct al Direcției construcții capitale, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului municipal. Badea le-a cerut consilierilor municipali să înainteze un împuternicit care ar semna contractul de împrumut în locul primarului-suspendat, însă propunerea a stîrnit nemulțumirea aleșilor locali.

Într-un final, proiectul înaintat de Direcția construcții capitale nu a fost supus votului din lipsă de cvorum, membrii fracțiunii PL din Consiliu părăsind sala de ședințe.

Reamintim că Acordul de finanțare cu BERD pentru proiectul de izolare termică a clădirilor din capitală a fost semnat pe 6 decembrie 2016.


La finele lunii februarie curent, conducerea Primăriei Chișinău anunța că „primele 22 de clădiri publice ale municipiului Chișinău vor fi izolate termic în perioada iunie-iulie 2017”.

Valoarea proiectului în prima etapă a implementării este de 25 de milioane de euro: zece milioane - credit din partea BERD, zece milioane - credit din partea BEI, iar cinci milioane - sub formă de grant din partea Fondului E5P.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?